Održana završna konferencija projekta STEP UP

Završna konferencija u okviru projekta „STEP UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU“ održana je 22. veljače 2023. godine u Hotelu “Lav” u Vukovaru. Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta koji provodi Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru s projektnim partnerima VURA – Razvoja agencija Vukovar d.o.o., Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih i Ekonomska škola Vukovar.

Cilj projekta je unaprjeđenje i provedba stručne prakse za studente Poslovnog i Upravnog odjela na Veleučilištu kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje zapošljivosti. Projekt traje 36 mjeseci te se provodi od 9. ožujka 2020. godine do 9. ožujka 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 529.800,96 EUR, odnosno 3.991.785,30 HRK, financiran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF) kroz operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a iznos EU potpore je 85%.

Provedbom projekta unaprjeđen je postojeći model stručne prakse, ustrojen je Centar za razvoj karijere i praktikum za stručnu praksu, nabavljena je informatička i druga oprema te specijalizirani računalni programi za potrebe rada Centra i praktikuma, razvijena je aplikacija za praćenje, dokumentiranje i vrednovanje stručne prakse koja osigurava učinkovitu komunikaciju između studenata na praksi, poslodavaca, odnosno mentora u poduzeću i nastavnika nositelja stručne prakse na Veleučilištu.

Također, studenti su imali mogućnost upoznati se sa stvarnim radnim okruženjem i poslovnom praksom kroz terensku nastavu i studijske posjete raznim poduzećima i ustanovama te kroz gostujuća predavanja stručnjaka iz prakse na različite teme.

Provedba svih projektnih aktivnosti imala je za cilj prije svega stjecanje praktičnih znanja i vještina u skladu sa zahtjevima tržišta rada te u konačnici povećanje mogućnosti za zapošljavanje studenata nakon završetka studija.

Skip to content