Tijek telefonskog razgovora - Centar za razvoj karijera
POZDRAVElementi pozdrava: 
1. pozdrav 
2. predstavljanje 
3. iskazivanje svrhe poziva 
Dobar dan jutro ili večer,____________ pri telefonu. Zovem u vezi vaše oglasa za posao________, s kim bih mogao/mogla razgovarati. Trebao/la bih razgovarati s nekim iz kadrovske službe ili nekog odgovornog/zaduženog za zapošljavanje. Možete li me spojiti sa gđom.____iz kadrovske službe.
PREDSTAVITE SEBE KROZ ISKUSTVONavedite svoja iskustva u jednoj rečenici: “Zovem se … ja sam vozač B i C kategorije i imam 10 godina iskustva za volanom. Zanima me mogu li s vama razgovarati o eventualnim slobodnim radnim mjestima koji ce se otvarati u bliskoj buducnosti. Vozio sam slepere svuda po Europi”   Ja sam  nekoliko godina radio u skladistu kao skladistar i to uglavnom u tvrtki Simon Inzinjering. Htio bih vas posjetiti ako planirate otvarati radna mjesta u bliskoj buducnosti. Usput koristio sam kompjutorske sisteme u radu.”   Ja sam upravo završila studij_________ i želim steći iskustvo u radu. Do sada sam na studentskim poslovima stekla iskustvo u administrativnim zadacima, vođenju ulaznih računa.  
Zatražite sastanak„Možete li me primiti na razgovor, puno je bolje da se osobno predstavim.“
Zatražite termin za novi poziv„Razumijem, mogu li vas nazvati za dva tjedna i provjeriti da li se nešto promijenilo u međuvremenu“
Zatražite da pošaljete životopis“A mogu li poslati svoj životopis sa kontaktima? Vidjet ćete da imam iskustva u vašem području rada kao i dobre preporuke. Možete me imati u vidu u slučaju da nešto iskrsne?”
ZAVRŠAVANJE RAZGOVORA I OSTAVLJANJE OTVORENIH VRATAZavršetak razgovora sastoji se od tri koraka: Zahvala za posvećeno vrijeme: „Puno vam hvala na vremenu za ovaj razgovor.“Potvrda sljedećeg koraka: Ja ću onda nazvati/poslati životopis/doći na intervju u dogovoreno vrijeme. Pozdrav: Do viđenja, g._______-    

Preuzimanje:

Skip to content