Studenti studija Trgovine na studijskom putovanju u sklopu projekta STEP UP

U sklopu projekta STEP UP studenti stručnog studija trgovine boravili su 26. i 27. siječnja 2023. godine u Zagrebu i Svetoj Nedelji u pratnji mentorica dr. sc. Mire Majstorović, pred., i doc. dr. sc. Sandre Mrvice Mađarac, prof. struč. stud.

Prvi dan studijskog putovanja studenti su posjetili tvrtku K pivovari, tvrtku kćer Zagrebačke pivovare d.o.o. K pivovari u svom sastavu ima pub Pivanu i dvije craft mikropivovare, Grif i Vukovarsko. Studente je domaćica gđa. Darija Đukić upoznala s načinom djelovanja pivovare i procesom proizvodnje. Studenti su obišli proizvodni pogon u kojem su imali priliku vidjeti suvremenu opremu i tehnologiju pivovare te se upoznati s procesom proizvodnje piva od kuhanja slada i hmelja, preko vrenja, filtracije, pasterizacije pa sve do punjenja boca.

Drugi dan studijskog putovanja studenti su posjetili Medical Intertrade d.o.o. u Svetoj Nedelji. Djelatnice Diana Percać, članica Uprave i Mirjana Tot Kovačević, nadležna za kvalitetu, iscrpno su upoznale studente s poviješću i djelatnošću tvrtke koja je registrirana za trgovinu neprehrambenim proizvodima te veleprodaju i maloprodaju, a osnovna joj je djelatnost promet lijekovima, medicinskim proizvodima i opremom. Tvrtka je dio grupacije Youkhadar u čijem sklopu se nalaze i ljekarne te proizvodni pogon Yasenka u Vukovaru. Studenti su razgledali i skladišni prostor koji nudi uslugu skladištenja, manipulacije i transporta lijekova i medicinskih proizvoda u tuđem vlasništvu (konsignacija, carinsko skladište, ugovorno skladište za veleprodaje lijekova i medicinskih proizvoda koje ne posjeduje vlastiti skladišni prostor).

Dojmovi sa studijskog putovanja su pozitivni. Studenti su dobili uvid u realan poslovni svijet. Saznali su mnogo toga o samim tvrtkama, njihovom poslovanju, proizvodnji, logistici, ispitivanju kvalitete, skladištenju, razvoju strategija, praktičnim problemima vezanim za pojedine funkcije, odnosu prema klijentima i slično. Zahvaljujemo se domaćinima na toplom dočeku i nesebičnom dijeljenju svojih znanja i iskustava s našim studentima.

Skip to content